De laurierhaag (wetenschappelijke naam: Prunus laurocerasus) is een bijzonder populaire haagplant die door veel tuiniers prachtig gevonden wordt. Terecht, als u het ons vraagt. Deze wintergroene haagplant heeft immers een luxueuze uitstraling en biedt u veel privacy in de tuin. Ook in uw tuin is het planten van een laurierhaag een goed idee.

Laurierhaag planten wanneer?

Laurierhagen van Haagplanten Heijnen planten wanneer, ze kunnen het hele jaar door geplant worden, de maanden oktober, november, december, januari, februari, maart, april en mei worden ze met kluit geleverd. Dit zijn ook de makkelijkste maanden om ze te planten, maar het eerste jaar moeten ze wel in het voorjaar zomer en najaar elke dag van water worden voorzien.

In de maanden juni, juli, augustus en september worden ze in pot geleverd dit kan ook prima maar houdt er dan wel rekening mee dat ze elke dag zowel 2 keer per dag van voldoende water worden voorzien. Vooral het eerste jaar erg belangrijk, om het aanslaan, goed te laten verlopen.

Ook is het heel belangrijk dat ze in goede tuinaarde geplant worden. In zandgrond kunnen de struiken niet aanslaan, en ze kunnen hier geen voeding uithalen. Zorg er dus voor dat er rond de kluit minimaal 50 cm voldoende goede aarde zit.

Bloei van de wintergroene laurierhaag

Een laurierhaag kent één of twee bloeiperiodes, waarbij witte bloemen tevoorschijn komen tussen het groen. Deze zien er prachtig uit en geuren heerlijk. Vlinders komen dan ook graag af op de laurierkers. Na de bloeiperiode verschijnen er besjes die vogels graag lusten.

De Portugese laurier, een laurierkers met luxe uitstraling, staat bijvoorbeeld bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en vogels. Als je de laurierhaag regelmatig flink snoeit, blijven de bloemen en besjes achterwege. Voor elke Prunus laurocerasus geldt dat de bladeren en besjes giftig zijn. Wel opletten dus met kleine kinderen en dieren.