Tijdens het opsturen van pakketjes is het belangrijk dat de verpakking goed dicht blijft zitten. Je wil voorkomen dat de producten beschadigd raken of uit de verpakking vallen. Daarnaast is het natuurlijk niet zo professioneel wanneer de ontvanger een beschadigd product of verpakking binnenkrijgt. De meest voor de hand liggende manier om pakketjes af te sluiten, is door middel van verpakkingstape. Deze tape is speciaal gemaakt voor het afsluiten van verpakkingen, waardoor deze dan ook goed dicht blijven zitten.

Smalle of brede tape? 

Er zijn verschillende soorten verpakkingstape. Als je vooral wat kleinere pakketjes verstuurt, is een smalle tape daarvoor al voldoende. Verzend je juist producten in wat grotere dozen? Dan is een brede tape hiervoor zeker aan te raden, zodat de doos goed dicht blijft zitten. Er zijn bovendien diverse kleuren tape. De kleur van de tape heeft geen invloed op de sterkte of het materiaal, tenzij je natuurlijk voor doorzichtige tape kiest.

Blijf on brand

Als je bedrijf gekenmerkt wordt door bepaalde kleuren, is het wellicht leuk om tape te kiezen die hierop aansluit. Het pakketje is dan direct herkenbaar als zijnde van jouw bedrijf. Als je de tape in grote hoeveelheden aanschaft, ontvang je altijd volumekorting. Het is dus een stuk voordeliger om grote hoeveelheden tape in één keer in te kopen.