Koper en aluminium zijn twee veelgebruikte metalen met verschillende toepassingen. Beide metalen hebben verschillende eigenschappen die bepalen hoeveel ze waard zijn op de markt. In dit artikel zullen we de koperprijs en aluminium prijs bekijken en uitleggen waarom de prijzen verschillend zijn.

Waarom koper en aluminium verschillende prijzen hebben?

Koper en aluminium hebben verschillende eigenschappen die de prijs bepalen. Koper heeft bijvoorbeeld een hoge elektrische geleidbaarheid, waardoor het een veelgebruikt materiaal is voor elektrische toepassingen. Daarnaast is koper ook een goede warmtegeleider, wat het ideaal maakt voor het gebruik in warmtewisselaars. Aluminium heeft ook een aantal geweldige eigenschappen, waaronder lage massa-dichtheid, goede corrosieweerstand en een hoge sterkte-gewicht verhouding. Dit maakt het ideaal voor toepassingen zoals de constructie van luchtvaartuigen en schepen.

Hoe beïnvloedt de vraag en het aanbod de prijzen?

De vraag en het aanbod van koper en aluminium beïnvloeden de prijzen van beide metalen. Hoge vraag betekent meestal hogere prijzen, omdat bedrijven meer metalen moeten kopen om aan de vraag te voldoen. Aan de andere kant, als er een overaanbod is, zullen de prijzen dalen omdat bedrijven niet in staat zijn om alle metalen te verkopen die ze hebben.

Hoe is de prijs van koper en aluminium in de afgelopen jaren veranderd?

De prijs van koper en aluminium is in de afgelopen jaren sterk veranderd. De prijs van koper is sinds de jaren negentig gestegen, maar sinds 2018 is de prijs van koper weer gedaald. Dit komt door de daling van de vraag naar koper. De prijs van aluminium daarentegen heeft sinds de jaren negentig een stijgende lijn gezien, maar heeft sinds 2019 een daling gezien. Dit is te wijten aan de toenemende aanvoer van aluminium uit China.

Hoe kunt u koper en aluminium prijzen vergelijken?

U kunt koper en aluminium prijzen vergelijken door de actuele prijzen te vinden op websites zoals de London Metal Exchange en de COMEX. Deze websites bieden dagelijkse prijsupdates voor verschillende metalen, waaronder koper en aluminium. U kunt ook verschill